
המשקיע הסולידי רוצה לשמור על הכסף שלו לטווח הרחוק מבלי להפסיד. אך מאחר שהריבית האפסית גורמת להניב תשואה נמוכה, מוצא המשקיע את עצמו בבעיה. מה שמאלץ אותו לפנות לאפיקים אחרים ולהעביר חלק מהשקעותיו לאפיקים מסוכנים יותר. אז מה יכול לעשות המשקיע הסולידי? במאמר זה ננסה להבין, איך לא להתפתות להשקעה סולידית לא מתאימה, איזה השקעה סולידית בשוק ההון עדיפה, ואיך ניתן להרוויח.
איך לא להתפתות להשקעה?
אם יש לך סכום כסף ואתה רוצה להשקיע אותו לטווח קצר, אתה צריך השקעה שתשמור על הערך של הכסף שלך. השקעה נכונה כמו פיקדון שקלי, מק"מ וקרנות נאמנות כספיות ושקליות הם אופציה טובה. כך הפיקדון שלך מניב ריבית שקלית למשך פרק הזמן ששמת את הכסף שלך. הקרנות הכספיות הן קרנות נאמנות אשר מהוות תחליף לפיקדון בבנקים ולמק"מים. הקרנות מחזיקות בנכסים עם אורך חיים קצר, לרבות פיקדונות בבנקים ומזומנים, ניירות ערך לא מסחריים קצרי מועד ואגרות חוב קצרות מועד. אופציה נוספת היא קרנות שקליות , ששם משך החיים הממוצע של הנכסים גבוה יותר.
איזו השקעה סולידית בשוק ההון עדיפה לכם?
אם אנחנו הולכים על השקעה סולידית לטווח הקצר הפיקדון השקלי יתאים לנו מכיוון שאין עליו עמלות של קנייה ומכירה ולא דמי ניהול. אך החיסרון שלו שהוא סגור למשך תקופה ללא נקודות יציאה, ואם אנו זקוקים לכסף נזיל כל חודש זה מהווה בעיה. כמו כן המק"מ הוא נכס סחיר שניתן לממש כל יום, אך הוא עלול לרדת במהלך תקופה עד לפדיון שלו אם הכלכלה לא יציבה. כלומר לקרנות הכספיות יש יתרון שהן נאמנות, אך למעשה הניהול הוא אקטיבי, אשר אמור לספק תשואה עודפת, אך החיסרון שלהם הוא דמי הניהול.
כיצד להרוויח מהשקעה סולידית?
על מנת להרוויח מהשקעה סולידית בשוק ההון, יש לשים לב לגבי המס על הרווח בפיקדון הבנקאי והמק"מ, המס על הרווח של פיקדון בנקאי ומ"מ הוא 15% על הרווח הנומינלי ואילו בקרנות נאמנות המס על הרווח הנומינלי הוא 25%. קרן כספית תניב לכם בשנה נטו בין 0.15-0.2% אחרי ששילמתם דמי ניהול, ואילו המק"מ יניב לכם בשנה אחרי מס 0.15%. כך שעל מנת שתרוויח יותר עליך להסתכן קצת יותר עם פיקדונות מובנים אשר יתאימו לצרכים שלכם.