החזר מס במקור – קיזוזים לפני הדוחות
בשנת 2003 בעקבות הרפורמה במס הוטל מס על רווח הון ממכירת ניירות ערך בבורסה, ועל כן כול נישום שהיה לו פעילות בשוק ההון החל משנת 2008 ואילך ( שכיר רשאי להגיש בקשה להחזר מס עד חלוף שש שנים אחורה מתום אותה שנת המס שבגינה נדרש ההחזר ) קיים סיכוי גדול שמגיעים לו החזרי מס בגין הפעילות בשוק ההון.
פעילות בשוק ההון יכולה להיות מסחר עצמאי או מסחר יומי שהלקוח עובד ועושה את זה לבד דרך הבנק או ברוקר או דרך חברה לניהול תיקי השקעות ואז הוא יכול לבקש מהחברה את הטופס על מנת להתקזז במס.
זכאות להחזר מס בגין פעילות בשוק הון יכולה להיווצר במקרים של פעילות שלא במסגרת בנק אחד ( מספר ברוקרים או בנקים ) והפסד מניירות ערך בשנה אחת ורווחים בשוק ההון בשנים שלאחר מכן.
אציין שבמרבית המקרים אין התייחסות לנושא קיזוז ההפסדים משנים קודמות מצד הבנק או הברוקר.

כאשר לנישום נוצר כבר בתחילת מהלך השנה הפסד הון מניירות ערך ולאחר מכן רווח הבנק מקזז את ההפסד כנגד רווח ההון ולא מנוכה ומשולם מס בגובה ההפסד שקוזז מהרווח.
במקרה ההפוך כאשר נוצר קודם רווח הון מניירות ערך במהלך תחילת השנה או כאשר יש לנישום תיק ניירות ערך בשני בנקים שונים או מס' ברוקרים המס ינוכה במלואו על הרווח שנוצר ויהיה ניתן לקבלו בחזרה באמצעות הגשת בקשה להחזר מס.
הפסדי הון שנוצרו השנה ניתנים לקיזוז כנגד הכנסות מרווח הון ריבית ודיבידנד מניירות ערך שנתקבלו במהלך השנה והחל מיום 201411 שיעור המס עליהם אינו עולה על 25% מכוח סעיף 162(א) לפקודת מס הכנסה וזאת בשל השינוי שחל בשיעור מס החברות שעלה מ 25% ל 26.5%.
הפסדי הון מעוברים משנים קודמות לא ניתן לקזז מול הכנסה מריבית ודיבידנד שנתקבלו השנה אלא רק מול רווח הון מניירות ערך, כאשר יש להביא בחשבון שרווח הון משנה קודמת שנוכה ושולם בגינו מס לא יהיה ניתן לקיזוז כנגד הפסד הון בשנה הבאה.
לימודי שוק ההון – מבחר קורסים בשוק ההון במכללת אופק המובילה בתחום שוק ההון.
האמור במאמר זה אינו מהווה חוות דעת, סקירת הדין הרלבנטי או ייעוץ מקצועי והנו על בסיס נתונים מתומצתים וחלקיים.
אין בידי הכותב בכדי לשאת באחריות כלשהי כלפי הקוראים ו/או המשתמשים במידע האמור.
כתב וערך: סלוני אלי , יועץ מס, מנהל מחלקת מיסים ממשרד סלוני אלי ייעוץ מס וחשבונאות.